Pokud chcete překvapit svou milovanou polovičku a zažít gurmánský zážitek, určitě zkuste toto hráškové suflé. Je nadýchané jako peřinka a kombinace hrášku a parmazánu je božská :-)
Co budete potřebovat (2 porce):
- 50 g mraženého hrášku (spařit ve vodě)
- 15 g másla + na přichycení pečicího papíru
- 10 g bezlepkové mouky
- 75 ml rostlinného mléka nebo bez laktózy
- 2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
- 30 g strouhaného švýcarského sýru (lze i čedar)
- sůl a pepř
- 10 g strouhaného parmazánu
- pažitka na ozdobu
Jak na to:
Mističky na pečení vyložte pečicím papírem - nahoře musí trošku přesahovat. Na dno vystřihněte kolečko a stěny vyložte pruhem. Papír přichyťte máslem k mističce. Hrášek rozmixujte na pyré. V kastrůlku si rozpusťe máslo a zasypte moukou, asi minutu za stálého míchání míchejte. Poté postupně přilévejte mléko a zalšlehávejte, až vznikne bílá omáčka. Sundejte z plotny a zašlehejte žloutky a strouhaný sýr, sůl a pepř.
Z bílků vyšlehejte sníh. Lžící opatrně vmíchejte lžíci sněhu do hráškového pyré, pak ještě pár dalších. Stejným způsobem přidejte zbývající sníh do sýrové omáčky. Zlehka zamíchejte. Poté lehce smíchejte s hráškovou a sýrovou směs společně s parmazánem . Rozdělte do mističek a pečte 20 minut na 200 stupňů. Suflé je hotové, až vyběhne a lehce zhnědne na povrchu.
Nechte si chutnat, je to výborné :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat