čtvrtek 14. dubna 2016

Kuřecí paličky na cizrně


Mám pro Vás tip na výborný oběd. Příprava je opravdu snadná a výsledná chuť nepopsatelná. Chuť cizrny je jemňounká. Je to vážně dobré - u nás se po tom zaprášilo. Tento oběd dělám opravdu často a nikdy nezklame :-)

Co budete potřebovat:

  • 6 - 8 kuřecích paliček
  • 1 cibule
  • konzerva cizrny (400 g)
  • lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 plechovky loupaných rajčat
  • lžička sladké papriky
  • lžička kari koření
  • 1 chilli paprička (nemusí být)
  • sůl, pepř
  • hrst hladkolisté petržele
  • k podávání - rýže nebo brambory (lze i bez příloha)
Jak na to:

Na pánvi rozehřejte olej. Kuřecí paličky osolte a opepřete, poté je dejte na pánev a opečte je z obou stran (asi 3 minutky). Opečené paličky dejte stranou. Poté v pánvi lehce ozmažte cibulku nakrájenou nadrobno a rozmačkaný česnek. Po 3 minutách přidejte koření, rajčata včetně šťávy z plechovky a cizrnu. Zalijte asi 3 dcl vody a pár minut povařte. Do lehce vymazaného pekáčku dejte hotovou směs z cizrny a rajčat, na směs posaďte paličky a pečte odkryté asi 25 minut na 220 stupňů. Při podávání ozdobte nakrájenou chilli papričkou a petrželkou.
Výborné je to s rýží, ale i samotné :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat