neděle 20. března 2016

Bezlepkový velikonoční beránek


Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří :-) Pečení beránka bylo pro mě letos premiérou. Recept je opravdu jednoduchý a výsledek stojí za to! Beránek šel krásně z formy ven a nedrolil se.

Velikonoce jsou za dveřmi, tak šup, šup :-)

Co budete potřebovat:
  • 220 g bezlepkové mouky (Jizerka, já použila bezlepkovou mouku z Rohlík.cz - 1 kg/65 Kč, což je na bezlepkovou mouku super cena)
  • 4 větší vejce
  • 90 g třtinového cukru
  • 110 ml řepkového oleje
  • bio vanilkový cukr
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy, kokos na vysypání formy
  • forma na beránka - já použila 29 cm
Jak na to:
V míse ušlehejte žloutky s cukry a špetkou soli. Poté za stálého míchání přidávejte olej s moukou smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a spolu s citronovou kůrou ho vpracujte do těsta. Formu na beránka vymažte máslem a vysypejte kokosem. Těsto vložte do formy a pečte 40 - 45 minut na 175 stupňů. 

Inspirováno receptem z www.tchiboblog.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat