neděle 3. ledna 2016

Víkendové kuřátko na kořenové zelenině

Pokud ještě nevíte, co uvařit dnes k obědu, mám tu pro Vás tip na výborný oběd! Příprava je jednoduchá a potřebné suroviny máte určitě doma. Tak s chutí do toho - mimochodem kombinace chutí mě mile překvapila :-)

Co budeme potřebovat:

  • naporcované kuře nebo kuřecí stehna, paličky
  • 400 g mrkve
  • 200 g petržele
  • hladkolistá petržel
  • 100 ml vody na podlévání
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej nebo máslo na vymazání
  • sůl a pepř
Jak na to:

Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Pekáček si vymažeme a vložíme kousky kuřete. Dále přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Česnek si nakrájíme na plátky a dáme ho do pekáčku. Nakonec ozdobíme hladkolistou petrželí, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Podlijeme vodou.
Pečeme zakryté 45 minut na 170 stupňů, poté odkryjeme a pečeme  ještě 20 minut. 

Tip: podávejte s basmati rýží


Žádné komentáře:

Okomentovat