čtvrtek 28. ledna 2016

Mrkvový chlebíček s ananasem a banány


Už dlouho jsem přemýšlela, že upeču sladký chlebíček. Využila jsem surovin, které máme doma všichni. Příprava chlebíčku je rychlá, navíc není příliš sladký (bez cukru, slazeno pouze banánem) a je opravdu vláčný! Určitě si ho upečte na víkend, je to skvělý tip na zdravou svačinku :-)

Co budeme potřebovat:
  • 250 g bezlepkové mouky
  • 240 g banány (2 větší banány)
  • 150 g nastrouhané mrkve
  • 200 g čerstvého ananasu nebo ananasu z konzervy
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 150 ml řepkového oleje
  • 3 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • lžička jedlé sody
Jak na to:
Nasekejte si ořechy. Banány rozmačkejte, mrkev nastrouhejte a ananas nakrájejte na menší kousky. Vedle v míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a jedlou sodu a dobře promíchejte. Přidejte olej, vejce a zbytek ingrediencí, promíchejte. Formu na chlebíček si vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto do formy s pečte asi hodinu na 170 stupňů.

Dobrou chuť :-)

Inspirováno receptem z knihy Jídlo jako životní styl III. od Petra Havlíčka

Žádné komentáře:

Okomentovat