úterý 5. ledna 2016

Květákové kari s vůní indie


Venku je konečně pravá zima se vším všudy :-) Proto mám pro vás skvělý tip na jemně pikantní večeři, která vás zaručeně zahřeje! Většinu surovin máme doma v ledničce či ve špajzce, tak s chutí do toho!

Co budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 šalotky
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1 chilli paprička nebo chilli koření
  • 200 g loupaných rajčat (čerstvá nebo v konzervě)
  • 2 zelené papriky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • kari dle chuti
  • 200 ml smetany na vaření
Jak na to:
Květák rozdělíme na menší růžičky a zalijeme vodou. Přidáme kurkumu, osolíme a vaříme asi 5 minut. Poté scedíme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme uvařený květák a chvíli ho restujeme. Poté ho vyndáme a do základu přidáme zázvor, chilli, kari, nakrájená rajčata a papriky. Zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut. Květák vrátíme zpět do hrnce, přidáme smetanu a povaříme ještě 5 minut.

Indickou kuchyni máme doma moc rádi a po této dobrotě se opravdu zaprášilo! :-)

Dobrou chuť! Budu ráda, když mi napíšete, jak Vám chutnalo!


Inspirováno časopisem F.O.O.D. leden 2016

Žádné komentáře:

Okomentovat