Pokud máte rádi rizoto a chcete vyzkoušet něco nového - zkuste jáhlové rizoto. Je to lahoda :-) Příprava je opravdu snadná. Zdravý a zároveň levný oběd je na světě!
Co budete potřebovat (4 porce):
- 200 g mražených fazolek
- 2 papriky - žlutá, červená, zelená (podle fantazie)
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 125 g jáhel
- 350 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř
- 50 g strouhaného parmazánu
- 2 lžíce zakysané smetany
- petrželka
Nakrájejte papriku na menší kousky. Na oleji orestujte cibulku nakrájenou nadrobno. Po chvíli přidejte jáhly a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte fazolky a papriku, sůl a pepř a duste asi 15 minut na mírném plameni. Nakonec vmíchejte parmazán a smetanu. Ozdobte petrželkou.
Dobrou chuť!
Inspirováno časopisem F.O.O.D. leden 2016
Žádné komentáře:
Okomentovat