úterý 26. ledna 2016

Barevné jáhlové rizoto s paprikou


Pokud máte rádi rizoto a chcete vyzkoušet něco nového - zkuste jáhlové rizoto. Je to lahoda :-) Příprava je opravdu snadná. Zdravý a zároveň levný oběd je na světě!

Co budete potřebovat (4 porce):
  • 200 g mražených fazolek
  • 2 papriky - žlutá, červená, zelená (podle fantazie)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 125 g jáhel
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • petrželka
Jak na to:
Nakrájejte papriku na menší kousky. Na oleji orestujte cibulku nakrájenou nadrobno. Po chvíli přidejte jáhly a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte fazolky a papriku, sůl a pepř a duste asi 15 minut na mírném plameni. Nakonec vmíchejte parmazán a smetanu. Ozdobte petrželkou. 

Dobrou chuť!

Inspirováno časopisem F.O.O.D. leden 2016

Žádné komentáře:

Okomentovat