Ráda by se s Vámi pravidelně každý měsíc podělila o pár receptů z dvou food časopisů, které odebírám - F.O.O.D. a Apetit. Myslím, že není třeba je sáhodlouze představovat, určitě je všichni znáte :-)
Co se týče mého favorita v časopisech, je to F.O.O.D. Každé číslo mě nadchne a je pro mě inspirací. V lednovém vydání mě nejvíce nadchly tyto recepty:
- jáhlové rizoto s paprikou
- pomazánka z červené řepy
- květákové kari
V lednovém Apetitu je zajímavý článek pro ty, co by rádi vynechali lepek a neví, jak začít. Úryvek z článku: Je dokázáno, že naši předci nekonzumovali takové množství bílé mouky (s vysokým podílem lepku) - ta se využívala spíše v neděli a ve svátek. Nezalepovali si lepkem střeva tak, jak je tomu u naší populace, kdy je lepek jako pojivo použit v mnoha potravinnách. Navíc starší odrůdy pšenice neměly v obilkách takovou koncentraci lepku - tu získaly až dlouhodobým šlehctěním.
- krémová mrkvová polévka
- krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou - to zní skvěle
Na recepty se můžete těšit v lednu :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat