Takhle polévka je luxusní a zbyde po ní vždy jen prázdný hrnec. A hlavně - minimum práce. Uvařte jen na vlastní nebezpečí, protože pak ji po vás budou chtít doma pořád :-)
Potřebujeme:
- 700 g hokaido dýně
- 1 cibule
- česnek - množství dle chuti
- zázvor
- 700 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř
- olivový olej
- dýňová semínka na ozdobu
Vnitřek dýně vydlabeme a nakrájíme na větší kousky - můžeme i se slupkou. Cibuli nakrájíme na menší kousky a česnek na půl, osolíme a opepříme. Dáme vše do pekáčku na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě na 220 stupňů asi 30 minut, ale pokud necháme dýni v troubě déle, nic se neděje :-)
Upečenou dýni s cibulí a česnekem dáme do hrnce a zalejeme vývarem, přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor (dodá polévce šmrnc) a rozmixujeme. Ochutnáme a případně ještě dochutíme.
Ozdobíme dýňovými semínky.
Je božská :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat